LICENTIEMAKELAAR BV

Licentiemakelaar BV

Contactpersonen:
Roel Theunissen 06 365 247 79
Mischa Hulsing 06 34 777 169

Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen

 

Onafhankelijk
Wij zijn een onafhankelijke partij, die voor haar klanten de ‘beste deal’ uit de (inter-) nationale markt wilt halen. Zowel voor aan- & verkoop van overtollige licenties.

No cure no pay
Wij werken doorgaans op een no-cure-no-pay basis. Als wij geen opbrengsten genereren, bent u ons niets verschuldigd.

Deskundig
Wij werken standaard met NDA’s en kunnen derhalve niet over bestaande klanten mededelingen doen. Wel kunnen we aangeven bij welke faillissementen we betrokken zijn geweest. Dit zijn o.a.; Royal Imtech NV, V&D, Scheer & Foppen en meer.

Afspraken
Wij werken exclusief en met transparante afspraken.

Wat mag u verwachten?

BEGELEIDING VAN A TOT Z

Zowel bij de aan- & verkoop, nemen we de klant aan de hand mee en begeleiden we die gedurende het hele proces. We beginnen met een NDA en het vastleggen van de werkafspraken, onze rapportages en updates geven u inzicht, tot de procedure geheel is afgerond en u tevreden bent.

WE VOLGEN DE JURISPRUDENTIE

Het arrest van het Europese hof geeft wettige zekerheid in de hele Europese Economische Ruimte en herbevestigt de wettigheid van de Europese markt in gebruikt softwarelicenties. 
Bij Licentiemakelaar BV zijn we er trots op dat we eerlijk en transparant met alle partijen omgaan en volledig binnen het Europese raamwerk dat in de EG-richtlijn is vastgelegd werken. Hierdoor kunnen onze klanten en leveranciers volledig vertrouwen hebben in de processen die wij gebruiken.

INCOMPLIANT?

Blijkt bij een audit dat u niet voldoende licenties heeft en uw organisatie incompliant is? Laat u niet onnodig gek maken en blijf rustig. Neem contact met ons op en ook in deze trajecten kunnen we u verder helpen en zullen we de schade zoveel als mogelijk inperken.

WE HEBBEN ERVARING
Wat zijn kenmerken van de werkwijze van Licentiemakelaar BV?

✓ Snel 
✓ Gemakkelijk 
✓ Transparant

Bel ons en maak gelijk een afspraak! 

Roel Theunissen 06 247 365 79 
Mischa Hulsing 06 34 777 169

 

Licenties verkopen

Belangrijk om te weten bij de verkoop van uw overtollige licenties:

OP ZOEK NAAR EXTRA INKOMSTEN?

Van de producenten Microsoft, Oracle, Autodesk en Adobe, worden de meeste overtollige licenties verhandeld. 80% van de gehele markt van overtollige licenties bestaat uit Microsoft licenties.
Microsoft kent drie verschillende type van licentieovereenkomsten die kunnen worden overgedragen, dat zijn; Open-, Select- en Enterprise licentieovereenkomsten.
Tot juli 2012 stelden een aantal software fabrikanten dat licenties niet doorverkocht konden worden. Sindsdien zijn fabrikanten echter rechtens gehouden hun medewerking hieraan te verlenen. Licentiemakelaar en haar partners werken strikt volgens de Europese wet- en regelgeving, vastgesteld en bevestigd door het Hof van Justitie van de Europese Unie in Juli 2012. Elke transactie waarbij Licentiemakelaar bemiddelt wordt conform deze richtlijnen uitgevoerd.
Let op, niet alle licenties zijn overdraagbaar. Voor Microsoft geldt dit bijvoorbeeld alleen voor de Open-, Select- en Enterprise-licenties, waarbij deze licenties bovendien ook nog aan een aantal specifieke eisen moeten voldoen.
Er is vooral veel vraag naar de 3 laatste versies van Microsoft Office. Maar ook Microsoft Server 2008 en hoger, SQL Server producten en Exchange producten worden veel gevraagd. Meer specifieke toepassingen komen ook in aanmerking zoals bijvoorbeeld; Microsoft Visio en Microsoft Project.
Licentiemakelaar BV vervult de rol, (zoals de naam al aangeeft) van uw aan- en/of verkopende makelaar. Als uw licentiemakelaar spannen we ons tot het uiterste in om uw overtollige licenties tegen de beste voorwaarden te gelde te maken of aan te kopen.
Nadat we als uw licentiemakelaar, de goedkeuring hebben ontvangen om de transactie af te ronden, wordt de transactie binnen 7 dagen afgehandeld.
Licentiemakelaar BV werkt ook op no-cure-no-pay basis. Als er geen opbrengst gerealiseerd worden, wordt er ook geen commissie gefactureerd. Wij ontvangen, bij no-cure-no-pay opdrachten, alleen commissie als er daadwerkelijk opbrengsten of besparingen voor uw organisatie zijn gegenereerd. Het commissie-percentage wordt vooraf met u overeengekomen en vastgelegd.

In de media

Afgelopen jaren, zijn we met Licentiemakelaar BV; bij BNR Radio te gast geweest, zijn we door BNR live telefonisch geinterviewd, is er een artikel gepubliceerd in het FD en hebben we verschillende infomercials op Youtube geplaatst.