CLINICLOWNS

CliniClowns komen bij kinderen in ziekenhuizen en instellingen op bezoek. Ze spelen samen, waardoor de kinderen afleiding en plezier beleven en zo voor even kunnen vergeten dat ze ziek zijn.

Minder angst en stress
Er wordt vaak vanuit gegaan dat de inzet van CliniClowns is bedoeld voor afleiding en plezier alleen. Hoewel beide erg belangrijk zijn, reikt de toegevoegde waarde verder. De verbeeldingskracht van de clowns en vooral de oprechte aandacht voor het kind komt ook de behandeling ten goede. Een pijnlijke behandeling wordt draaglijker én kinderen ervaren minder angst en stress. Een kind voelt zich letterlijk gesterkt en krijgt door het spel met de clown weer controle over de situatie. Ook voor ouders heeft dit een positief effect.

Over CliniClowns
CliniClowns brengen sinds 1992 bezoeken aan kinderen in Nederlandse ziekenhuizen.
Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns er voor dat zieke kinderen weer even kind kunnen zijn. En dat komt de behandeling ten goede. Want samen spelen, weer even kind zijn, kan angst verminderen, pijn verlichten en het geeft emoties de ruimte. Ruimte om te kunnen lachen, te ontspannen, om weer op jezelf te kunnen vertrouwen. CliniClowns. Geen kinderachtig effect.

Inmiddels bezoeken 76 clowns ruim 100 ziekenhuizen en andere instellingen door heel Nederland. Jaarlijks spelen de CliniClowns met meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen: thuis, op school, tijdens evenementen en online.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u ten alle tijden terecht op de website van de CliniClowns, klik hier.

Wilt u meer weten over de veiling t.b.v. CliniClowns, klik hier.